Σταματηστε τις TTIP και CETA!

Για τις συμφωνίες εμπορίου Ευρώπης – ΗΠΑ και Ευρώπης – Καναδά λίγοι ξέρουν και λίγοι έχουν ακούσει αν και παραείναι σοβαρές για να τις αγνοήσει κανείς. Επηρεάζουν κάθε πτυχη ανθρώπινης δραστηριότητας (τροφιμα, φάρμακα – υγεία, διαδίκτυο, περιβάλλον).

Δυστυχώς μονο οι περιβαλλοντικές πτυχες τους βγαίνουν προς τα έξω (εκει υπαρχουν δυνατες ΜΚΟ)…

Η παρακατω πρωτοβουλία κινητοποιησε σε μεγάλο βαθμο συλλογικοτητες, δημους, μη κυβερνητικες και μεμονωμενα ατομα. Πολλοι δημοι της Ελλαδας εγιναν ζωνες εμποριου ελευθερες απο την ΤΤIP και την CETA ωστοσο οι δυο αυτες συμφωνιες ειναι πολυ κοντα στο να επικυρωθουν.

 

Ευρωπαϊκή  Πρωτοβουλία

Αντικείμενο

Καλούμε τους φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα Κράτη Μέλη της να διακόψουν τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ στα πλαίσια της «Διατλαντικής Συμφωνίας Εμπορίου και Επενδύσεων» (ΤΤΙΡ) και να μην επικυρώσουν τη Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου (CETA) με τον Καναδά.

Βασικοί στόχοι

Σας καλούμε να διακόψουμε τις διαπραγματεύσεις για τη «Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων» (ΤΤΙΡ) με τις ΗΠΑ και να ακυρώσουμε τη «Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία» (CETA) με τον Καναδά. Οι συμφωνίες αυτές περιλαμβάνουν ζητήματα μείζονος σημασίας, όπως η διευθέτηση διαφορών επενδυτή-κράτους και οι κανόνες σχετικά με την κανονιστική συνεργασία, και αποτελούν απειλή για τη δημοκρατία και το γράμμα του νόμου. Είμαστε ενάντια στην υποβάθμιση των εργασιακών, κοινωνικών, περιβαλλοντικών, ιδιωτικών και καταναλωτικών προτύπων, καθώς και την απορρύθμιση των δημόσιων υπηρεσιών (όπως το νερό) και των πολιτιστικών αγαθών μέσα από αδιαφανείς διαπραγματεύσεις. Στηρίζουμε μια εναλλακτική εμπορική και επενδυτική πολιτική για την ΕΕ.

Έχουμε τη δύναμη! Ψηφιζουμε εδώ!

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.